Friday, April 22, 2011

How to make an Oreo cake

1 pk. Philadelphia Classic (200 gr)
1 small carton whipping cream (3.3 ml)
2.5 cups powdered sugar
100 gr melted butter
2.5 tbsp sugar
1 bag of chocolate mousse
Milk to the chocolate mousse







































Add 100 gr of the biscuits in a bowl and break them into pieces. Put the rest of the biscuits in a bag or bowl and chrus them into tiny crumbs.

Melt butter and pour the crumbs in a bowl. Mix it together and put it in a cake form.

Mix the cream cheese and powdered sugar with a mixer till it becomes a fluffy and creamy mass. Then mix the cream with the sugar and stir half the cream into curd mixture.

Pour the cake mixture over the cake and put in half of the broken biscuits. Let the cake stand in the refrigerator for 30 minutes.

While the cake is in the refrigerator, you can now create the chocolate mousse. Follow the directions on the package. When it is finished, stir in the last pieces of biscuit and rub the mousse over the cake. Put in the refrigerator for 1 hour.
Finally add a layer of cream over the mousse and garnish with some of the crushed cake pieces, melted chocolate or any other cake decoration.

The cake is best if you let it stand in the refrigerator 1 day before serving. But it still tastes fantastic if you et it the same day.

Norwegian version for those who wants:

1 pk. Philadelphia Classic (200 gr)
1 liten kartong kremfløte (3,3 dl)
2,5 dl melis
450 gr Oreokjeks (ca 4 pakker)
100 gr smeltet smør
2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse
Melk til sjokolademoussen

Fremgangsmåte/slik gjør du:

Legg 100 gr av Oreokjeksen i en skål og brekk dem opp i småbiter. Resten av kjeksen putter du i en pose eller bolle og kunser det til det nesten bare er smuler.

Smelt smør og hell over smulene i en bolle. Bland godt sammen og smør det i kakeformen du skal bruke.

Nå blander du kremost og melis med en mikser til det blir en luftig og kremete masse. Deretter mikser du kremfløten med sukkeret og rører halvparten av kremen inn i ostemassen.

Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av de brekte kjeksene du satt til side. Nå skal den stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Mens kaka står i kjøleskapet lager du sjokolademoussen. Følg anvisningen på pakken. Når den er ferdig rører du inn de siste kjeksbitene og smører moussen over kaka. La stå i kjøleskapet i 1 time.

Helt til slutt legger du et lag med krem over moussen, og pynt eventuelt med flere brekte kakebiter, smeltet sjokolade eller noe annen kakepynt. Det du måtte ønske.

Kaken blir best om den får stå i kjøleskapet 1 døgn før den serveres, men den er fortsatt veldig god om du spiser den samme dagen.